Autosport

Bij autosport moet je denken aan alle wedstrijden die verreden worden met een gemotoriseerd voertuig met vier of meer wielen. 

Wat valt onder autosport?

  • Eenzitters, zoals: Formule 1, 2, 3 en 4, A1 Grand Prix, Dragrace, etc.
  • Sportwagens en Prototypes, zoals: World Endurance Championship, Le Mans Series, FIA GT, etc.
  • Zonnewagens, de World Solar Challenge uit Australië is de bekendste.
  • Toerwagens, zoals: 24 uur van Dubai, Macau, TT, etc.
  • Rally’s, zoals: World Rally Championship en Parijs Dakar.
  • Rallycross, zoals: Eurocircuit.
  • Karting
  • Trialrijden, zoals: challenge van 4x4 Zeeland.
  • Rittensport, georganiseerd door de Nederlandse Rittensport Federatie.

Zelf autosport beoefenen?

Het zelf beoefenen van autosport brengt hoge kosten met zich mee. Naast inschrijfgeld om mee te mogen doen aan evenementen, zijn de afstanden die vaak afgelegd moeten worden om op de circuits te komen erg lang en draagt het kosten met zich mee om de auto op het circuit te krijgen. Desondanks zijn er genoeg mogelijkheden en niveaus die goedkoper zijn dan je denkt! Je moet wel voor jezelf stellen of je voor een carrière gaat of dat het puur voor de ontspanning is. Het is belangrijk dat je geen overhaaste of onbetaalbare beslissingen maakt. Je moet jezelf goed oriënteren, het KNAF Autosportjaarboek kan je hierbij helpen. 

Ben je er helemaal uit en weet je welke autosport je wilt gaan uitoefenen? Dan is het nu tijd om met desbetreffende organisaties te overleggen en eventuele benodigde examens af te leggen. Heb je dat gedaan? Gefeliciteerd! Dan mag je nu de KNAF-licentie aanvragen, door middel van deze licentie kun je met jouw autosportcarrière avontuur van start!

Sponsoren

Het is voor jou helemaal helder, je wilt niks liever dan coureur worden, maar hoe?
Heb jij geen oneindige bankrekening? Dat kunnen wij begrijpen, daarom is het belangrijk dat je een publiciteitsplan gaat opstellen. Nu vraag je je misschien af “Waarom zou iemand mij sponsoren?” terecht gedacht, vraag daarom een marketingexpert om hulp. Laat jouw kwaliteiten uitblinken en laat potentiële sponsors voordelen zien, zoals VIP-ontvangsten tijdens de race, inzetten van raceauto als promotiemiddel, enz. Het beste kun je een sponsor zoeken bij jou in de buurt, lokale ondernemers zijn namelijk sneller geneigd iemand uit de buurt te sponsoren.

Onthoud, multinationals krijgen duizenden verzoeken en zullen niet reageren, je moet klein beginnen.

Formule 1 01-01 Je hoeft geen race fan te zijn om de naam Max Verstappen te kennen. Verstappen is namelijk een bekende formule 1 racer, dit is de hoogste klasse in de autosport. In totaal zijn er 20 F1 racers. De kwalificatie Een grand prix duurt een heel [...] Lees verder