De wereld van de balsporten

Balsporten zijn al tijden populair onder jong en oud. Een balsport wordt vaak in teams beoefend, waardoor het naast gezond ook nog eens hartstikke sociaal is. Hier bespreken we de populariteit van verschillende balsporten.

1. Voetbal

Voetbal staat op nummer 1 onder de balsporten. Met ruim 3000 voetbalverenigingen en maar liefst 1,2 miljoen KNVB leden is dat ook niet gek. Niet alleen in Nederland is de sport populair. Het WK voetbal is het meest bekeken sportevenement ter wereld. De sport is zelfs recordhouder in het aantal Tweets dat er verstuurd wordt tijdens een sport evenement!

2. Tennis

Tennis is een sport die jaren lang gespeeld kan worden door zowel jong als oud. Niet vreemd dus dat het de tweede populairste verenigingsport is. Daarnaast helpt het met je uithoudingsvermogen en kun je van veel plaatsen je eigen speelveld maken.

3. Volleybal

Zeker 600.000 mensen volleyballen in Nederland met een aanhang van zo’n 1,2 miljoen betrokken fans. In tegenstelling tot veel andere sporten is er ook geen fysiek contact mogelijk met de tegenstander, dit geeft de sport direct een andere insteek.

4. Golf

Met 400.000 leden bij het NGF behoort golf ook tot de populairste sporten in Nederland. De sport wordt voornamelijk beoefend door mannen van boven de 50 jaar. Aangezien je het samen of alleen kunt spelen is het een flexibele sport die je gemakkelijk aan je routine kunt toevoegen.

5. Hockey

Hockey is een van de weinige sporten in Nederland waar bijna evenveel dames als heren teams zijn. Kinderen gaan van jongs af aan al bij de sport. De verenigingen zorgen ervoor dat de kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen en betrokken blijven. Met een aantal van ongeveer 223.000 leden gaat dit ze prima af.

6. Korfbal

Net zoals hockey is korfbal een sport waar kinderen al vroeg mee starten. Er zijn dan ook zo’n 100.000 Nederlandse korfbalspelers. Dat is een flink getal wetende dat er over de hele wereld slechts zo’n 300.000 korfbalspelers rondlopen.

7. Basketbal

Hoewel de ongekende populariteit van Amerika nooit helemaal naar Nederland toe is gewaaid, telt de Nederlandse bond nog ca. 47.000 leden. Wel zijn we momenteel bezig met een opmars, de Nederlandse jeugd teams lijken het goed te doen en in 2018 hebben we zelfs een wereldtitel behaald. 

Tennis 01-01 Benieuwd naar de wereld van tennis?  Hier krijg je een kleine blik in de regels en competities binnen de tennissport.  Doel van het spel Om te kunnen tennissen heb je logischerwijs een veld, net, twee rackets en een bal nodig. Ver[...] Lees verder Voetbal 01-01 Voetbal is wereldwijd een van de bekendste balsporten. Het is een echte teamsport die voornamelijk gedomineerd wordt door de mannen. Echter wordt dit taboe wel steeds verder doorbroken met de recente successen onder het vrouwenvoetbal. Hier een k[...] Lees verder Volleybal 01-01 Behalve de normale versie van volleybal, is het ook erg bekend onder beachvolleybal. De spelregels hier zijn hetzelfde, echter vind het speelveld plaats op strandzand. Beiden sporten worden dan ook apart getoetst binnen competities.  Doel[...] Lees verder Korfbal 01-01 Wat is korfbal? Korfbal is een balsport waarbij je twee teams hebt die bij elkaar proberen te scoren, een team bestaat uit acht spelers van vier mannen en vier vrouwen. Je scoort wanneer je de bal van boven af door de korf weet te werpen. De kor[...] Lees verder Basketbal 01-01 Wat is basketbal? Je hebt vast wel eens van basketbal gehoord, maar we zullen kort uitleggen wat het inhoud. Bij basketbal heb je twee teams, dit kunnen zowel vrouwen als mannen teams zijn, die bestaan uit vijf deelnemende spelers en zeven wi[...] Lees verder Hockey 01-01 Hockey wordt voornamelijk gespeeld in een zaal of op een grasveld met twee goals. De deelnemers zijn uitgerust met scheenbeschermers, mondbescherming en een hockeystick. Hiermee proberen zij de bal in de goal van de tegenstander te schieten om zo[...] Lees verder