E-sport

Wat is een E-sporter?
Een E-sporter is iemand die wedstrijden speelt op een spelcomputer tegen andere E-sporters. Win je zo’n dergelijke wedstrijd dan is het mogelijk dat je een geldprijs ontvangt. Je kunt ervoor kiezen om individueel de strijd aan te gaan of in teamverband. De wedstrijden nemen voornamelijk online plaats, maar soms worden hier ook grote evenementen voor georganiseerd.

Veel voorkomende genres zijn vechtspellen, first-person shooters, kaartspellen, racespellen en sportspellen. 

Hoe wordt je een professionele E-sporter?

Rijk worden door te gamen? Wie wil dat nu niet! Stiekem is het toch wel keihard werken, je moet namelijk kei hard oefenen. Dat houdt soms in dat je 8 uur achter elkaar hetzelfde spel zit te spelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je tegen mensen speelt die beter zijn dan jou, anders kun je niet groeien. Kijk ook video’s terug van pro’s en probeer hun tactieken in je op te nemen.

Kijk rond of je lid kunt worden van een community, het is belangrijk om niet alleen met jezelf te oefenen en om  strategieën te bespreken.

Altijd al een man cave willen hebben? Nu is het moment, want het beste kun je gaan samenwonen met andere pro gamers zodat jullie constant kunnen oefenen. Dit is uiteraard niet noodzakelijk als je een beginner bent, maar als je echt de top wilt bereiken is het een beslissing die je moet overwegen.

Gooi niet je controller of dergelijke door je scherm heen, erg zonde. Kijk in plaats daarvan je verliezende wedstrijd terug en bepaal voor jezelf waar het fout is gegaan, hier kun je enorm van leren.

Blijf je alsnog telkens verliezen en maak je geen vooruitgang? Geen paniek, wellicht is E-sport niets voor jou, dit betekend niet het einde van de wereld. Professionele E-sporters moeten namelijk capabel zijn van fysieke en mentale krachten en moeten duizenden beslissingen maken binnen no time. Het is belangrijk dat het gamen leuk moet blijven, zelfs op een dergelijk hoog niveau.

Nog even een dikke tip vanuit ons, geef in het begin niet je baan op, je moet iets hebben om op terug te vallen. Pas als je echt geld ermee begint te verdienen kun je overwegingen maken om minder te gaan werken of je baan op te geven. Verlies je daarnaast niet in het gamen, je familie en vrienden zijn ontzettend belangrijk voor je mentale gezondheid. 

Games 01-01 Er zijn een paar games die het meest gespeeld worden in de E-sport en daardoor zijn ze ook meteen het populairst. Deze games worden niet alleen erg veel gespeeld, maar worden ook door miljoenen mensen bekeken via livestreams. Bekijk hieronder wel[...] Lees verder