Games

Er zijn een paar games die het meest gespeeld worden in de E-sport en daardoor zijn ze ook meteen het populairst. Deze games worden niet alleen erg veel gespeeld, maar worden ook door miljoenen mensen bekeken via livestreams. Bekijk hieronder welke games het meest gespeeld worden.

Counter-Strike: Global Offensive

Het spel is een multiplayer first-person shooter game, ook wel een actiespel genoemd. Het spel bestaat uit verschillende rondes waarin meerdere sessies worden gespeeld. In het spel strijden teams tegen elkaar om uiteindelijk de tegenstander uit te schakelen. Je bent als speler, een terrorist of een counter terrorist en hieruit zijn dan ook de teams gemaakt. 

Clash of Clans

Het spel behoort tot de genre massively multiplayer. Elke speler moet een eigen dorp creëren en andere dorpen aanvallen. Je kunt hiernaast ook nog een eigen clan maken of je aansluiten bij een clan. Bij elke gewonnen aanval krijg je een trofee, maar deze kan ook weer snel worden afgepakt wanneer je een aanval verliest. 

League of Legends

Deze game valt onder de multiplayer online battle area. Je bent als speler een personage en strijdt mee in één van de twee deelnemende teams. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk goudstukken bij elkaar te verzamelen, hierdoor groei je vervolgens in het spel.

World of Warcraft

Dit spel valt onder de gerne massively multiplayer online role-playing. Iedere speler heeft een eigen avatar en hiermee neem je dan plaats in het Warcraft universum. Je ontdekt hier nieuwe landschappen, vecht tegen vele monsters, voltooid quests en communiceert met andere spelers en niet-spelers. 

Hearthstone

Hearthstone is een virtueel kaartspel met vele spelers. Elke speler begint het spel door één van de 9 helden te kiezen uit Warcraft. Vervolgens moet je speelkaarten gaan verzamelen die de tegenstander kunnen verslaan. Strategisch denken is bij dit spel erg belangrijk, want elke kaart dient op het juiste moment ingezet te worden. 

Dota 2

In dit spel is elke speler een personage en behoor je tot één van de deelnemende teams. Het doel van beide teams is om de Ancient (het hoofdgebouw) van de opponent te vernietigen. Zodra er één van de twee hoofdgebouwen is uitgeschakeld is het spel afgelopen.

FIFA

FIFA is een spel voor voetballiefhebbers. Elke speler krijgt de mogelijkheid om een eigen club of land onder zijn hoede te nemen, een eigen speler te maken of het tegen elkaar op te nemen.

Terug naar E-sport
Gerelateerde artikelen